dijous, 26 d’agost del 2010

XVII Marxa Pedro Delgado

Diumenge 22 d'agost. 8:00h. Aqüeducte de Segòvia.

Aquestes són les cordenades de la sortida de la XVII Marxa Cicloturista Pedro Delgado, que es va celebrar el passat diumenge per terres castellanes.

La Marxa va comptar amb la participació de 1987 corredors, provinents d'Espanya i d'altres nacionalitats (França, Portugal, Regne Unit, Estats Units i Brasil). Cal destacar la presència a la marxa del corredor professional Alejandro Valverde, que va donar la nota "racing" a la marxa cicloturista.

Aquesta marxa és especial, tan per la duresa del recorregut (quatre ports de muntanya) com per la presència del mític Pedro Delgado, que demostra cada any que segueix mantenint una molt bona forma.
El Jordi i jo vam poder gaudir d'una gran jornada festiva de ciclisme, juntament amb dos milers de corredors més, que van convertir les carreteres Segovianes amb unes rambles farcides de ciclistes.

La prova va ser força dura, especialment per la calor (a les 8.00h el termòmetre ja marcava 23ºC), pels exigents ports de muntanya (tres dels quals eren classificats com a ports de primera categoria) i pel vent, que a la part final del recorregut entrava amb força en el sentit contrari a la marxa dels ciclistes.

La sortida es va efectuar de manera neutralitzada des de l'Aqüeducte de Segovia fins el Real Sitio de la Granja de San Ildefonso, on es va donar la "sortida llençada". Per davant quedava el port de Navacerrada (1a categoria), el port de Morcuera (1a categoria), el port de Canencia (2a categoria) i el port de Navafría (1a categoria). Aquest últim va ser especialment dur a causa dels quilòmetres acomulats (es coronava aproximadament al quilòmetre 110 de l'etapa) i de la calor, que al migdia era molt intensa.
Al descens del port de Navafría es van anar formant grups de corredors, que a relleus van fer "més fàcil" el tram final de la marxa.

Sobre la bicicleta, vaig estar unes 7 hores i 11 minuts, fent una mitjana de 23,4km/h. Vaig creuar la línia d'arribada (situada al Pavelló "Pedro Delgado", a Segòvia) a la posició 1428, amb un temps de 7 hores, 21 minuts i 22 segons (aquest temps no comptabilitza la sortida neutralitzada i en canvi, sí que té en compte les parades als diferents habituallaments sòlids i líquids que hi havia a durant la marxa).

Va ser una molt bona jornada de ciclisme, i amb el Jordi vam poder superar el repte que suposa finalitzar una marxa cicloturista d'aquestes característiques.

A continuació, us deixo uns quants vídeos i enllaços en els quals podreu veure i descarregar notícies, notes de premsa... que van sortir als mitjans de comunicació entorn a la marxa.

Entrevista a Pedro Delgado:

Agraïments de Pedro Delgado:

Sortida de la XVII Marxa:

Arribada a la línia de meta (Pavelló Pedro Delgado; 7 hores, 21 minuts i 22 segons):